SOMEilua kirjastossa


Koulussa vietettiin viime viikolla SOME-viikkoa eli sosiaalisen median viikkoa. Myös kirjojen osalta sosiaalisesta mediasta voi saada paljon iloa. Internet on pullollaan erilaisia kirjallisuussivustoja ja blogeja, josta voi löytää ja jakaa omia ajatuksiaan kirjoista. Muutamia mielenkiintoisia sivustoja ovat esimerkiksi seuraavat:

Okariino (www.okariino.fi) on lastensivusto, josta löytyy tietoa lasten kirjoista, runoista, peleistä ja elokuvista. Sinne voi jättää omia kirjoituksia ja arvosteluita kirjoista, ja lukea muiden tekstejä.

Sivupiiri (www.sivupiiri.fi) on nuorten kirjallisuuteen keskittynyt sivusto, jonne voi kirjoittaa kirjallisuusarvosteluja, kutsua kavereita mukaan ja keskustella kirjoista.

Rising Shadows (http://www.risingshadow.fi/) on scifi- ja fantasiasivusto, josta löytyy arvosteluja ja kirjaesittelyjä.

Kirjasampo (www.kirjasampo.fi) on kirjallisuuteen keskittyvä verkkopalvelu, josta löytyy paljon tietoa kirjoista, käyttäjien luomia kirjahyllyjä, esimerkiksi "Lukuvinkkejä nuorille miehille", haku kansikuvan perusteella. Kirjasammosta voit hakea myös aiheen perusteella kirjoja, kirjoittaa kirja-arvosteluja ja etsiä mielenkiintoisia kirjoja.

Guttenberg projektin (http://www.gutenberg.org/) sivuilta löytyy klassikoita e-kirjoina.

Goodreads (www.goodreads.com) on englanninkielinen yhteisöllinen palvelu kirjallisuudesta kiinnostuneille. Palveluun voi tehdä profiilin, antaa tähtiä lukemillesi kirjoille, jonka jälkeen saat suosituksia, mistä kirjoista saattaisit pitää. Sivustolla voit liittyä erilaisiin ryhmiin, joissa keskustellaan samantyyppisistä kirjoista pitävien kanssa. Voit pitää lukupäiväkirjaa, mitä olet lukenut milloinkin ja mitä ajattelit kirjasta kirjaa lukiessa. Sivustolta pystyy etsimään kirja-arvosteluja myös ilman profiilin luontia.

Librarything (http://fi.librarything.com/) on osittain suomenkielinen sivusto, jolla voi pitää yllä lukupäiväkirjaa, ylläpitää listaa kirjoista, jotka haluat lukea tai esimerkiksi listata oman kirjahyllyn sisällön. Sivustolla on mahdollista käydä keskustelua erilaisissa ryhmissä kirjoista.

Kiiltomato(http://www.kiiltomato.net/) on kirjallisuusaiheinen verkkolehti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruotsalaisuuden päivä

Kuka olikaan J. L. Runeberg?