Taitaa kevättä olla jo ilmassa, vaikka ulkona pakkanen paukkuu ja lunta on isoina kinoksina. Kirjastossa nimittäin on traakkipuu innostunut kukkimaan! Mukavaa viikonalkua kaikille!
Ruotsalaisuuden päivänä Suomi juhlistaa suomenruotsalaisuutta ja ruotsin kieltä kaksikielisessä maassamme. Tarkoitus on vahvistaa ruotsinkielisen kansanosan yhteenkuuluvuuden tunnetta. Svenska dagen:in kunniaksi myös kirjaston pienelle näyttelyhyllylle on koottu ruotsinkielisiä kirjoja ja suomenruotsalaisten kirjailijoiden kirjoittamia teoksia.
• Kunnioita muiden työrauhaa . • Palauta kirjat ja lehdet paikoilleen. • Laita tuoli takaisin paikoilleen. • Takki ja lakki ovat tarpeettomia sisätiloissa. • Kirjasto ei ole ruokailupaikka. • Matkapuhelin pidetään äänettömänä.
Tänään aamulla huomasimme, että on liputuspäivä. Moni on huomannut myös kalenterista, että on Runebergin päivä. Monelle tulee mieleen tästä päivästä makoisat Runebergin tortut, joita tänään saamme nauttia myös kouluruokailun yhteydessä. Kuinka moni pysähtyy ajattelemaan, miksi todella vietämme Runebergin päivää? Kuka on tai oli itse Johan Ludvig Runeberg ? J. L. Runeberg oli 1800-luvulla vaikuttanut suomenruotsalainen runoilija, kirjailija, toimittaja ja opettaja, jonka tuotanto oli hyvin isänmaallista. Runebergiä pidetään Suomen kansallisrunoilijana , johon asemaan hän nousi jo elinaikanaan. Runebergin tunnetuin teos, joka löytyy myös koulukirjastostamme, on " Vänrikki Stoolin tarinat ". Se sisältää runon " Maamme ", josta Maamme -laulu on tehty. Tämä runo oli alunperin nimeltään "Vårt land" ja Runeberg laati siihen aluksi itsekin ansiokkaan sävelmän. Fredrik Pacius sävelsi sen kuitenkin uudelleen muutamaa päivää ennen laulun ensiesitystä vuonna 1848...
Kommentit
Lähetä kommentti