Tietoisku!
Kirjastossa on käytössä pääluokat YKL-kirjastoluokituksesta (yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmä).
Luokat ja niiden tarkat sisällöt löytyvät netistä osoitteesta: ykl.kirjastot.fi. Sivustolla on kätevät sanahaku, jolla saa nopeasti selville mihin luokkaan etsimäsi aihe kuuluu.
Lisäksi kirjaston lainaustiskillä on tulostettuna luokitusjärjestelmän pääluokat, joista voi tarvittaessa luntata ja miettiä minkä otsikon alle oma tiedontarve sijoittuu. Ja ainahan voi kysyä neuvoa kirjastossa hiipparoivalta kirjastonhoitajalta.
Tiedonhaussa voi tietysti käyttää myös Volter tietokantaa (volter.linneanet.fi). Etsimällä ensin haluamansa teoksen tietokannasta, saa suoraan tiedon mihin kirja on sijoitettu kirjastossa. Valitettavasti kaikki Turun normaalikoulun kirjat eivät kuitenkaan löydy tietokannasta.
Kirjaston kaunokirjallisuus, eli luokat 80, 84 ja 85, on jaettu tällä hetkellä seuraavasti:
Aikuisten (lukiolaisten?) kaunokirjallisuus sijaitsee lukion päädyssä. Kirjat jaettu käännettyyn ja kotimaiseen kaunokirjallisuuteen.
Lasten kaunokirjallisuus (sadut ja helppolukuiset kuvitetut kirjat) ovat ala-asteen päädyssä. Heti ovensuussa helppolukuiset kuvitetut kirjat ja hyllyn toisella puolella kuvakirjat.
Nuorten kaunokirjallisuus on tällä hetkellä ala-asteenpäädyssä. Se pitää siis sisällään helppolukuisempia kirjoja kuin lukion päädyn kirjat ja aihealueet ovat nimenomaan nuorille suunnattuja.
Kokoelmateokset ovat tietokirjojen jatkeena luokassa 80.
Englanninkieliset kaunokirjat löytyvät ala-asteen päädyn English Cornerista.
Luokkasarjat ovat erikseen ala-asteenpäädyn peräseinällä.
Toivottavasti tietoisku oli hyödyllinen! Järjestän myös mielelläni kirjastoesittelyjä halukkaille. Entä olisiko Volter-tietokannan käyttöön tarvetta saada neuvoja?
Kommentit
Lähetä kommentti